הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר' חמאה
4 נתחי סלמון במשקל 150 גר' כל אחד
מיץ מלימון אחד
כוס אגוזי מלך
½ כוס פירורי לחם לבן טריים
4 פרוסות לימון חתוכות לפיסות קטנות
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 מחבתות
אופן ההכנה
1. ממיסים במחבת גדולה מחצית מהחמאה
2. מניחים את הדגים כשהעור כלפי מטה, מכסים, מנמיכים את האש, מבשלים עד שהדגים
יתרככו כ-8 דקות
3. מכבים, מזליפים את מיץ הלימון על הדגים, מכסים שוב
4. במחבת השניה, ממסים את שארית החמאה
5. מוסיפים לחמאה את האגוזים ופירורי הלחם, מטגנים תוך בחישה עד לתערובת פריכה
6. מוסיפים את פיסות הלימון
7. מתבלים את המלח והפלפל השחור, מערבבים
8. יוצקים את הרוטב על פרוסות הדגים
9. מגישים בלווית תפוחי אדמה קטנים ומבושלים
10. מקשטים בגבעול שמיר
11. בתאבון
מגיש:
מקור: john phillip carroll
שתף את המתכון
