חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ספאגטי אלה קרבונרה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ספגטי אלה קרבונרה ספינת הדגל האיטלקית
ספאגטי אלה קרבונרה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ספגטי אלה קרבונרה ספינת הדגל האיטלקית
הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב : קרבונרה
200 ג"ר חזה אווז
חצי כוס גבינת פרמזן
רבע כוס גבינת פיקורינו
4 ביצים
1 קופסא שמנת מתוקה
1/4 כוס יין יבש
550 ג"ר ספגטי או לינגוויני
לפסטה טריה:
2 כוסות קמח רצוי מחיטת דורום או קמח לבן רגיל
2 ביצים,
כף אחת שמן זית
כף אחת מים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה ועמוקה עם כף שמן זית מטגנים את רצועות חזה האווז ומפלפלים מעט הפלפל
השחור ומורידים מהאש
2. בקערה שוברים את הביצים ומערבלים היטב ומוסיפים את הגבינות מפלפלים וממליחים קלות
3. במקביל בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח וכפית שמן זית כשהם רותחים מוסיפים 500
ג"ר פסטה ביתית או קנויה ומבשלים כ 10 דקות. ומסננים (לא לשטוף)
4. מחזירים את המחבת לאש מוסיפים את השמנת המתוקה והיין ומבשלים עד הסמכה
5. מוסיפים למחבת כ 150 ג"ר ספגטי למנה ומעל יוצקים את ביצים מערבבים בזריזות כדי שלא
יהפוך לחביתה.
6. מורידים לצלחת הגשה מוסיפים מעל מעט פרמזן ופיקורינו
*** יש המוסיפים חלמון ביצה בקליפתה מעל ואז כל סועד מערבב אותה לתוך הפסטה
החלמון מתבשל מחם הפסטה
אופן הכנת הפסטה:
1. שמים את הקמח במעבד מזון .
2. מוסיפים את הביצים.
3. מוסיפים את שמן הזית ואת המלח.
4. מעבדים עד שמתקבל גוש בצק חלק.
5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים
במקרר לחצי שעה.
6. מרדדים את הבצק דק דק וחותכים ממנו רצועות
ארוכות ודקות.(פטנט לחיתןך ראה בסוף)
את רצועות הבצק החתוכות מניחים ליבוש על מגבת
נקייה.
7. מבשלים במים רותחים במשך 3 עד 4 דקות. עד
שהיא 'אל-דנטה' (כלומר "על השן"). ביטוי
שמשמעותו שניתן עדיין לנגוס בפסטה ולהרגיש
שיש בה קושי מסוים. רוצים מעט יותר רך תנו לה עוד דקותיים
הערות
פטנט חיתוך לאחר הרדוד מפזרים מעט קמח על הבצקמקפלים כמו אוזן דופן חיצונית עד המרכז אותו דבר מצדשני מקמחים מעט את החלק העליון ומקפלים שוב אחד לשניואז נשאר גליל שאותו חותכים דק דק פותחים עם סרגל או סכין שמוחדרבעדינות באמצע מרימים ויש לנו איטריות דקות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מסעדת ספגטים ( התמונות של TickTack1 )
שתף את המתכון