הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר ספגטיני
1 ק"ג עגבניות טריות ובשלות או קופסה עגבניות משומרות ( 800 ג"ר )
חצי כוס שמן זית
4 שיני שום מעוכות
קופסה אנשובי מסוננת וקצוצה
1 כף צלפים מסוננים וקצוצים
15 זיתים שחורים מגולענים וחצויים
1 פלפל אדום חריף מיובש
עלים מצרור פטרוזיליה קצוצים
1 כף אורגנו מיובש
מלח פלפל טחון טרי
אופן ההכנה
1) אם משתמשים בעגבניות טריות,חולטים אותן קולפים,חוצים,מנקים מגרענים וקוצצים .
אם משתמשים בעגבניות משומרות מסננים מנקים מגרענים וקוצצים.
2) שמים במחבת כבדה את שמן הזית,השום והאנשובי,ומחממים על אש בינונית.תוך כדי טיגון
מועכים את האנשובי במזלג.
3)כאשר השום מזהיב,מוסיפים את העגבניות,הצלפים,הזיתים והפלפל החריף.מבשלים כעשר דקות.
4)מוסיפים את הפטרוזיליה והאורגנו מבשלים עוד כמה דקות מתבלים בפלפל ומלח.
5)מרתיחם כמות גדולה של מים עם מלח ומבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה" מסננים ומעבירים לכלי הגשה יוצקים את הרוטב על הפסטה מערבבים ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
