הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
לעוגות:
100 גרם נוגט
100 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם פירורי ביסקוויטים / עוגה / עוגיות / ופלים, אפשר כאלה שהתייבשו, מכל סוג
או שילוב של כמה סוגים, רק קחו בחשבון שטעמם משפיע על הטעם הסופי
2 ביצים
למילוי:
16 קוביות או מטבעות שוקולד (אפשר ורצוי לא רק מריר, אלא גם חלב או לבן)
כלים:
* 8 תבניות סופלה אישיות (מנייר, כמו בצילום, או מאלומיניום או מחרס).
(לא רצוי תבניות מאפינס, אבל אם כבר, עדיף מסיליקון)
אופן ההכנה
הכנה:
1. שמים את הנוגט, השוקולד, החלב והשמנת בסיר בינוני ומחממים על אש קטנה, תוך ערבוב, עד שהכל נמס ומתקבל נוזל אחיד (לא נורא אם יש כמה גושי נוגט קטנטנים). מוסיפים את הפירורים שבחרתם ומערבבים. מורידים מהאש ומצננים כמה דקות.
2. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, תוך ערבוב נמרץ. מכסים את הסיר בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה (אפשר עד 3-4 שעות).
3. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלסיוס ומשמנים את התבניות (תבניות נייר או סיליקון אין צורך לשמן).
4. מחלקים את התערובת באופן שווה בין התבניות. בכל תבנית משקיעים 2 קוביות או מטבעות שוקולד במרכז תערובת השוקולד. מסדרים את התבניות על תבנית תנור ואופים כ-15 דקות
(הזמן יכול להשתנות בהתאם לסוג התנור!) או רק עד שהעוגות יציבות למגע, ובפנים עוד רטובות. מוציאים מהתנור ומצננים כדקה.
5. רצוי להגיש מיד (עם גלידה כמובן), אבל אפשר לאפות ולשמור במקרר, לא יותר מיום-יומיים, ולחמם שוב במיקרוגל לפני ההגשה (שימו לב לא להכניס למיקרוגל תבניות אלומיניום!). אפשר גם לאפות ולהקפיא, לזמן ארוך יותר.
תערובת לא אפויה (לאחר החלוקה לתבניות) אפשר לשמור במקרר (לא יותר מיומיים) או להקפיא (לזמן ארוך יותר) ולאפות זמן ארוך יותר לפני ההגשה.
* הערה: זאת לא טעות, אין קמח ואין סוכר במתכון. הפירורים מספקים את היציבות והמתיקות הנדרשים.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
