חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות בוהן של קארין גורן - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות בוהן של קארין גורן - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח
2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או מחמאה
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן
למלית: ממרח חלבה, נוטלה,ריבת חלב או ריבה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית במעבד מזון עם להב מתכת
3. מוסיפים שמן ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.
4. מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3 ס”מ, ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר
אפייה. נועצים את הבוהן במרכז כל כדור ליצירת גומה עמוקה, כמעט עד התחתית.
5. אופים 20-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות).
מצננים.
6. ממלאים את הגומות בממרח חלבה, נוטלה או ריבה (בעזרת שקית זילוף קטנה או כפית). שומרים בכלי אטום בשכבה אחת מחוץ למקרר.
סוד מתוק: את השקע בעוגיות יוצרים בעזרת בוהן כף היד (תודו ש"עוגיות אגודל" הוא שם פחות יפה...). חשוב לנעוץ את הבוהן בבצק ליצירת שקע עמוק (כמעט עד שהבוהן נוגעת בתבנית), כי העוגיות תופחות במהלך האפייה והגומה הופכת לרדודה. אם חשוב לכם המראה החתיכי של העוגיות וגם שיהיה מקום להרבה מלית, מוציאים את העוגיות מהתנור לאחר 10 דקות אפייה בלבד, מעמיקים את הגומה שוב בעזרת הבוהן (זהירות, זה חם) ומחזירים לתנור להמשך האפייה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון