הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה או מרגרינה לגירסת פרווה
2 ביצים
¾ כוס סוכר
40 גרם קורנפלור (4-5 כפות)
½ כפית אבקת אפיה
¼1 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
ממיסים שוקולד וחמאה בקערת באן מארי (סיר מעל סיר קטן ובו מים רותחים,על אש נמוכה, מבלי שהסיר העליון יגע במים). מערבבים עד להמסה מלאה, מסירים מהאש ומצננים במשך
5-10 דקות.
מקציפים ביצים וסוכר כ-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב קורנפלור ואבקת אפיה. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים.
ומוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים שוב. מניחים לתערובת להתקשות מעט, אפשר לשים במקרר
ל-10 דקות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים בתרסיס שמן ומחממים תנור ל-175°c, בעזרת כף מזלפים את התערובת לנייר האפיה, ואופים במשך8-10 דקות . אין צורך לבדוק את העוגיה היא מתקשה כעבור צינון של כ-½ שעה. במשך זמן הצינון לא לגעת בעוגיות.
מגיש:
מקור: דודו אוטומזגין-קונדיטור
שתף את המתכון
