הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות (350 גרם) קמח
2 כפיות אבקת סודה
1 כף אבקת ג'ינג'ר טחון
1 כפית קינמון
1/3 כפית מלח
175 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
¾ כוס (175 גרם)סוכר חום בהיר
1 ביצה
1/3 כוס סירופ מולסה (בחנויות טבע)
40 גרם שורש ג'ינג'ר טרי
½ כוס (120 גרם) סוכר חום , לקישוט (לא הכרחי)
הכלים:
2-3 תבניות אפיה שטוחות מרופדות בניר אפיה
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני (180°C ).
2. קולפים את שורש הג'ינג'ר, חותכים לפיסות, קוצצים דק ומשתמשים בשתי כפיות (20 גרם)
בלבד.
3. מנפים את הקמח, אבקת הסודה, אבקת הג'ינג'ר, הקינמון והמלח לקערה בינונית.
4. בקערת המיקסר בעזרת וו הגיטרה, מקציפים את החמאה עם הסוכר החום, במהירות
בינונית-גבוהה כ-2 דקות עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את הביצה
ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את סירופ המולסה ואת שורש הג'ינג'ר ומערבלים
היטב. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים בקצרה, רק עד שהקמח
נספג והתערובת אחידה.
5. שמים את הסוכר החום לקישוט בקערה קטנה.
מעצבים מן הבצק כדורים בקוטר ½2 - 3 ס"מ. מגלגלים כל כדור בסוכר החום לקישוט עד
שהוא מצופה לגמרי. מעבירים את הכדורים לתבנית ומניחים עם מרווחים של 5 ס"מ ביניהם.
אופים כ-8 דקות עד שהקצוות יציבים, פני העוגיות סדוקים, אבל המרכז עדיין רך,
לאחר 5 דקות צינון מעבירים את העוגיות מהתבנית לרשת לצינון מלא.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
