הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק העוגיות:
½4 כוסות קמח מנופה
1 אבקת אפיה
4 חלמונים
½ כוס יין אדום
½ כוס שמן
4 כפות גדושות דבש
למלית:
½1 כוסות אגוזים או בוטנים
¾ כוס סוכר
50 גר´ צימוקים
כפית קליפת לימון מגורדת
שמן למריחה
½ כוס ריבה
1 ביצה למריחה
אופן ההכנה
הבצק: מערבבים את כל החומרים ולשים לבצק אחיד וחלק.
מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים לעלה בעובי ½ ס"מ על משטח מקומח.
מערבבים בקערה את המלית.
מברישים את הבצק במעט שמן, מורחים מעט ריבה ועל זה מחצית התערובת. מגלגלים ומברישים בביצה. כך גם בחלק הבצק השני. חותכים פרוסות אלכסוניות ושמים בתבנית משומנת. אופים בחום בינוני של 180°c במשך כ- 20-25 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
