הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק :
200 גרם חמאה רכה
חצי קילו גבינה [ 5 או9 אחוז]
3 כפות סוכר
3 כוסות קמח מנופה היטב
למילוי :
קופסא מוכנה של מילוי תפוחים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
לערבל את החמאה הגבינה הסוכר עירבוב ארוך במערבל כ 5 דקות
להוסיף בהדרגה את הקמח ולערבל כ 5 דקות נוספות
להוציא מהמערבל ללוש מעט ביד ליצור צורת כדור לעטוף הניילון ניצמד ולהכניס למקרר
ללילה שלם [ 8 שעות]
להוציא ועל מישטח מקומח היטב לרדד עלה מרובע עד עובי חצי ס"מ
בשקית זילוף למלות מחומר המילוי ולצקת פס חומר מילוי על קצה העלה המרודד
להוסיף בצמוד מעט אגוזי מלך קצוצים לקפל את הבצק כלפי פנים לחתור לעוגיות אצבע
וכך עד סוף העלה
לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ 40 דקות או עד הזהבה
לצננן מעט לפזר אבקת סוכר ולהגיש בתאבון!
מגיש:
מקור: קרין גורן - תכנית טלבזיה
שתף את המתכון
