הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק : 50 גרם שמרים טריים [ או 2 כפות שמרים יבשים ]
רבע כוס מים , קילו קמח , חצי כוס סוכר , כוס מים פושרים , מיכל שמנת חמוצה ,
2 ביצים , 200 גרם חמאה רכה , חלמון טרוף עם כף מים למריחה לפני אפיה
המלית :
ניתן למלות בכל סוגי המילוי להלן דוגמאות :
קופסא פרג למילוי מוכן
מלית גבינה :
500 גרם גבינה 9 אחוז
ביצה טרופה
שקית סוכר וניל
שליש כוס סוכר
3 כפיות קמח
לערבב היטב ולהכין חומר למילוי
לסירופ :
כוס מים חצי כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר ומניחים לתסיסה של 7 דקות
בקערת מערבל מניחים את הקמח והסוכר ומערבבים קלות יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים שתססו מערבבים עם מעט קמח בעזרת מזלג עד קבלת תערובת דייסתית מפזרים מעל מעט קמח ותפיחפ כחצי שעה
מתחילים לערבב ומוסיפים את יתרת המים השמנת והביצים מערבלים עד קבלת בצק אחיד וגמיש
תוך פעולת המערבל להוסיף את החמאה בחתיכות מעט הכל פעםעד הבלעת החמאה בבצק
יתקבל בצק רך ודביק לא להוסיף קמח
מעבירים לקערה גדולה להתפחה של 8 שעות [ רצוי למשך לילה ]
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים
מרדדים עלה לעובי חצי סנטימטר חותכים רבועים שווים ממלאים במילוי הרצוי וסוגרים
קודקודים נגדיים
מורחים בחלמון טרוף עם מעט מים מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה
ומשאירים לתפיחה נוספת של חצי שעה
ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ30 דקות עד שהעוגיות משחימות קלות
מכינים את הסירוף ומצמצמים
עם הוצאת התבנית מורחים את הסירופ על העוגיות
בתאבון
מגיש:
מקור: אבי .פ
שתף את המתכון
