הוראות הכנה
מרכיבים
20 עלי פילו, מופשרים
למלית:
500 גרם אגוזי המלך, קצוצים גס
1 כוס (190 גרם) סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
100 גרם חמאה, מומסת
לרוטב:
1 כוס (210 גרם) סוכר
¾ כוס (180 מ"ל) מים
מיץ סחוט מ-¼ לימון
אופן ההכנה
1 מחממים את תנור האפייה ל-180°c ומרפדים תבנית התנור בנייר אפייה.
2. המלית: שמים את האגוזים בקערה מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים.
3. המילוי: מברישים עלה פילו אחד בחמאה המומסת, מניחים עליו 3 עלים נוספים, מברישים גם את הדף העליון ומפזרים מלמעלה את המלית. מגלגלים לגליל ארוך וחותכים באלכסון ל-8 עוגיות באורך 3 ס"מ. ממשיכים כך עם כל הדפים והמלית.
מניחים את העוגיות בתבנית המרופדת ואופים (180°c) במשך 20 דקות עד להשחמה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: צביה אזולאי
שתף את המתכון
