חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות פקן ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות בריאות מיוחדות. נשמרות היטב ומתאימות גם לטיולים כחטיף - או תחליף לעוגות רגילות. brהמרקם הצפוף (ומלא התוכן) נראה יפה והוא גם וטעים אפילו בחיתוך דק (כ- ½ ס"מ!).
עוגיות פקן ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות בריאות מיוחדות. נשמרות היטב ומתאימות גם לטיולים כחטיף - או תחליף לעוגות רגילות. brהמרקם הצפוף (ומלא התוכן) נראה יפה והוא גם וטעים אפילו בחיתוך דק (כ- ½ ס"מ!).
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם אגוזי פקן
500 גרם תערובת פירות יבשים (צימוקים, משמשים, אפרסקים מיובשים )
8 כפות סוכר חום
5 ביצים
½2 כוסות קמח + שקית אבקת אפיה.( או קמח תופח)
½ כוס ליקר או קוניאק משובח
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-150 מ"צ.
לשטוף את הצימוקים, לנקות מעוקצים, לקצוץ. לשבור את הפקנים לרבעים.
לערבב את כל המרכיבים בקערה ביד, לא במערבל.
לשמן 2 תבניות מוארכות (ל"עוגה אנגלית") ולחלק את העיסה בופן שווה ביניהן. לישר את פני הבצק עם מרית פלסטית.
לאפות ב-150 מ"צ במצב "טורבו" כ-35 דק' ,עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגות - יוצא יבש.
לצנן ולהוציא מן התבניות ללפרוס בסכין חדה לפרוסות דקות (כ-½ ס"מ עובי).
לאכסן בכלי סגור.
אפשר להקפיא עוגות שלמות ולפרוס אח"כ לפי הצורך.
בתיאבון !
מגיש: amitsur
מקור: דליה בן אשר
שתף את המתכון