הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק השמרים:
1 כוס חלב
1/4 חבילה חמאה
1/2 כוס סוכר לבן רגיל
1 כפית מחוקה מלח דק
2 שקיות שמרים יבשים
1/2 כוס מים פושרים
2 ביצים
5 כוסות קמח לבן מנופה
לרוטב:
1 כוס סירופ מיפל
90 גרם חמאה
2 כוסות מהודקות סוכר חום (מתוך 1/2 ק"ג - היתרה למלוי)
למלוי:
100 גר' צימוקים
100 גרם אגוזי פקאן שבורים גס
ושארית הסוכר החום
תבנית פיירקס מלבנית גדולה + תבנית אלומיניום עבה עם שוליים גבוהים
באותו גודל כמו תבנית הפיירקס או אפילו יותר גדולה לקלוט את העוגיות והסירופ בסוף האפיה.
אופן ההכנה
בצק:
חלב : להרתיח ולצנן מעט.
שמרים : לערבב במים פושרים ולהשאיר לתפוח 10 -15 דק' במקום חמים.
להוסיף לחלב החם חמאה,סוכר,מלח ושתי ביצים טרופות היטב.
לערבב שמרים + חלב בקמח. ללוש על משטח מקומח לקבלת בצק גמיש. להשאיר לתפוח בתנור בסיר מתכת מכוסה במגבת נקיה( 50 מעלות למשך 10 דק' ואח"כ לכבות ).
כאשר הבצק הכפיל את נפחו, ללוש מעט על משטח מקומח(להוצאת בועות), לחלק ל 3 חלקים שווים ולרדד כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
להמיס מעט חמאה (20 - 30 גרם) ולמרוח על פני הבצק המרודד.לפזר על הבצק המשומן יתרת הסוכר החום (1/2 ק"ג פחות 2 כוסות סוכר חום המשמשות לרוטב) מעורבב עם רוב הצימוקים והאגוזים (להשאיר שארית צימוקים ואגוזים לסירופ בתבנית) לפזר שווה על העלים המרודדים. מגלגלים כל עלה לגליל צפוף וחותכים לקטעים של כ-3 ס"מ .
רוטב : משמש לתחתית התבנית - העוגיות נאפות בו. סירופ מייפל + חמאה + 2 כוסות סוכר חום - להמיס יחד ולצקת על התבנית עם חלק מהאגוזים והצימוקים.
לסדר את העוגיות בעמידה בתבנית בתוך הרוטב. להשאיר מעט רווחים לתפיחה להניח לתפיחה במשך שעה בתנור פושר. חוזרים על התהליך עד גמר הבצק.
לאפות 45 דק' ב 180 מעלות. בסוף האפיה מכינים תבנית מלבנית גדולה חד פעמית מניר אלומיניום עבה עם שוליים והופכים את כל התבנית עם העוגיות והרוטב לתוך התבנית החד פעמית - זהירות חם!!
כאשר תבנית האפיה התקררה ונשאר בה קרמל - למלא במים ולחכות שימס כדי לנקות.
מגיש:
מקור: רותאן שדה
שתף את המתכון
