הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח
150 גרם קמח תירס
1/4 כוס סוכר
4 כפיות מחוקות אבקת אפיה
1 כוס חלב דל שומן
1 ביצה
1/4 כוס שמן
1 כוס תותים טריים, חתוכים
לעיטור:
1 כף מרגרינה דלת קלוריות
1 כף סוכר חום
תבנית בת 12 שקעים מרוססת בשמן.
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה
מערבבים בקערה עמוקה את שני סוגי הקמח, הסוכר ואבקת האפייה.
טורפים יחד בקערה נפרדת את החלב, הביצה והשמן.
יוצקים את תערובת הנוזלים לתעורבת הקמח, ובוחשים בעדינות לבלילה אחידה. מקפלים פנימה את התותים.
משמנים את התבנית בתרסיס השמן, ויוצקים מהבלילה לכל שקע, עד שלושה-רבעים מגובהו. אופים כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור. לעיטור, טורפים את המרגרינה עם הסוכר ומברשים את העוגיות בתערובת. מחזירים לתנור ואופים 5 דקות נוספות.
מגיש:
מקור: שומרי משקל
שתף את המתכון
