חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות תמרים ממולאות/עירקיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיבלתי את המתכון מסבתא של חברה, brהמתכון של יוצאי עירק והסבתא בת שמונים ועדיין אופה.........
עוגיות תמרים ממולאות/עירקיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיבלתי את המתכון מסבתא של חברה, brהמתכון של יוצאי עירק והסבתא בת שמונים ועדיין אופה.........
הוראות הכנה
מרכיבים
2 קוביות (50) גרם שמרים טריים
2-3 כוסות מים פושרים
7 כוסות +2 כפות קמח מנופה
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפיות תערובת חוואייג לאפייה (להשיג בחנויות התבלינים)
1 כוס שמן
למלית: 1 חבילה תמרים ללא חרצנים (של תמר שאן)
2 כפות שמן
לציפוי: 1/2 כוס שומשום.
אופן ההכנה
הבצק: ממיסים את השמרים ב3/4 כוס מים פושרים מוסיפים כפית מהקמח וכפית מהסוכר ומשהים לתפיחה במקום חמים בין10 ל30 דקות עד שהשמרים תןססים.
בקערה גדולה, שמים את הקמח, הסוכר והחוואג ומערבבים.
מוסיפים את תערובת השמרים, מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן, מוסיפים כ-2 כוסות מים פושרים , אם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס מים, ממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מכסים את הקערה, ומשהים להתפחה במקום חמים למשך חצי שעה-עד להכפלת הנפח.
מלית: מחממים את השמן במחבת או בסיר קטן, מוסיפים את מחית התמרים מערבבים , מועכים עם מזלג ?(ניתן להוסיף מעט ציפורו וקינמון), עד שהתמרים מתרככים. צרים מן הבצק כ-50 כדורים, מקמחים משטח עבודה, מרדדים כל כדור לעיגול , מניחים במרכז כף מתערובת התמרים, סוגרים את קצות הבצק כך שיווצר כדור ממולא, כך עם כל הכדורים.
מכינים קערית עם שומשום, עורמים ערימה על משטח העבודה טובליעת צד אחד של העיגול בשומשום ומרדדים עם המערוך לעוגייה שטוחה (כמו פיתה מיזערית)
מחממים תנור לחום בינוני, מסדרים את העוגיות עם רווחים ביניהם, אופים עד להזהבה. מצננים ושומרים בכלי אטום עד שבוע.
ניתן להקפיא.
מגיש: אתי ממן
מקור:
שתף את המתכון