הוראות הכנה
מרכיבים
2 קוביות (50) גרם שמרים טריים
2-3 כוסות מים פושרים
7 כוסות +2 כפות קמח מנופה
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפיות תערובת חוואייג לאפייה (להשיג בחנויות התבלינים)
1 כוס שמן
למלית: 1 חבילה תמרים ללא חרצנים (של תמר שאן)
2 כפות שמן
לציפוי: 1/2 כוס שומשום.
אופן ההכנה
הבצק: ממיסים את השמרים ב3/4 כוס מים פושרים מוסיפים כפית מהקמח וכפית מהסוכר ומשהים לתפיחה במקום חמים בין10 ל30 דקות עד שהשמרים תןססים.
בקערה גדולה, שמים את הקמח, הסוכר והחוואג ומערבבים.
מוסיפים את תערובת השמרים, מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן, מוסיפים כ-2 כוסות מים פושרים , אם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס מים, ממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מכסים את הקערה, ומשהים להתפחה במקום חמים למשך חצי שעה-עד להכפלת הנפח.
מלית: מחממים את השמן במחבת או בסיר קטן, מוסיפים את מחית התמרים מערבבים , מועכים עם מזלג ?(ניתן להוסיף מעט ציפורו וקינמון), עד שהתמרים מתרככים. צרים מן הבצק כ-50 כדורים, מקמחים משטח עבודה, מרדדים כל כדור לעיגול , מניחים במרכז כף מתערובת התמרים, סוגרים את קצות הבצק כך שיווצר כדור ממולא, כך עם כל הכדורים.
מכינים קערית עם שומשום, עורמים ערימה על משטח העבודה טובליעת צד אחד של העיגול בשומשום ומרדדים עם המערוך לעוגייה שטוחה (כמו פיתה מיזערית)
מחממים תנור לחום בינוני, מסדרים את העוגיות עם רווחים ביניהם, אופים עד להזהבה. מצננים ושומרים בכלי אטום עד שבוע.
ניתן להקפיא.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
