הוראות הכנה
מרכיבים
חצי דלעת ספגטי
חצי ק"ג גבינה לבנה 3%
1 כפית שמן
4 ביצים מופרדות
שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר
4 כפות קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
לציפוי: 30 גרם שוקולד מריר
30-40 גרם חמאה
2 כפות גדושות ממרח חרובים
2 כפות חלב
1 כפית ליקר תפוזים
30 גרם אגוזי לוז
אופן ההכנה
מבשלים את הדלעת במים רותחים כעשר דקות. מוציאים מהמים ומגרדים את תוכנה בעזרת מזלג (נוצרות כך רצועות ארוכות דמויות ספגטי). מניחים בצד ומצננים.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב. מקציפים את החלמונים עם סוכר הווניל לקבלת תערות תפוחה ובהירה. מוסיפים את הגבינה ומקציפים באיטיות לערבוב של המצרכים. מוסיפים את הדלעת, הקמח, השמן ואבקת האפיה ומערבבים היטב. מקפלים פנימה בזהירות את קציפת החלבונים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית קפיצית (קוטר 24) משומנת היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כשעה.
מכניסים את כל חומרי הציפוי (למעט האגוזים) לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד לקבלת נוזל שוקולדי אחיד. יוצקים את הנוזל הנ"ל על העוגה (שהגיעה בינתיים לטמפרטורת החדר). את האגוזים מכניסים לשקית ושוברים בעזרת דפיקות קלות עם מערוך. מפזרים את האגוזים על העוגה ומכניסים לשעה קלה למקרר.
מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
