הוראות הכנה
מרכיבים
החמרים לבסיס:
125 גרם בסקוויטים "פטי בר" בטעם שוקולד.
2 כפות קקאו
75 גרם חמאה מומסת, פושרת
החומרים למוס:
350 גרם שוקולד לבן קצוץ דק מאד
3 כפות חלב
1 כפית ליקר תפוזים "גראן מרנייה"
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
החומרים לרוטב פטל (לא חובה):
1 חבילה (400 גרם) פטל קפוא, מופשר
2-3 כפות אבקת סוכר
הכלים :
תבנית אפיה קפיצית (26 ס"מ) תחתיתה משומנת.
אופן ההכנה
1. במיכל מעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה (כ ¼1 כוסות). מוסיפים את החמאה
ומעבדים לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית , מכסים ומניחים במקרר לייצוב,
לפחות לשעה.
אופן הכנת המוס:
2.בקערת מתכת גדולה שמים את השוקולד הלבן החלב והליקר וממיסים על אמבט מים ("בן
מארי") תוך ערבוב רצוף, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מסירים מן האש ומצננים
למצב פושר- חמים.
3.בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מקפלים ¼ מהקצפת לתערובת
השוקולד, ולאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד לקצפת.
יוצקים לתבנית. מכסים ומייצבים במקרר לכמה שעות או ללילה.
אופן הכנת רוטב הפטל:
4. במיכל מעבד מזון מעבדים את הפטל למחית חלקה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים
היטב. מסננים את הרוטב במסננת,כדי להפטר מן הגרגרים הקשים.
אופן ההגשה:
מעבירים סכין קטנה חמה (טבולה במים חמים)סביב שולי התבנית ומשחררים את הקפיץ.
פורסים לפרוסות דקות בסכין חמה, ומגישים עם רוטב פטל ליד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף: רוני ונציה
שתף את המתכון
