חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מפל שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מפל שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד: 4 תבניות חרס עגולות בקוטר של 9 ס"מ
120 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו שבור לקוביות.
2 ביצים גדולות
2 חלמונים
½ כוס סוכר
צביתה של מלח
2 כפות שקדים מולבנים טחונים
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה 230 מעלות
1.ממיסים חמאה ושוקולד במיקרו 40 שניות מערבבים אם יש צורך מוסיפים כל פעם 10 שניות ומערבבים עד המסה מלאה .
2.בקערת המערבל מקציפים ביצים ,חלמון וסוכר עד קציפה בהירה ואוורירית.
3.מוסיפים לקציפה את השוקולד/חמאה המומסים ומקפלים לאחידות.
4.מוסיפים את השקדים הטחונים ומקפלים לתערובת אחידה.
זהו זו כל העבודה......
5.שופכים לתבניות האישיות המשומנות העומדות על תבנית התנור ואופים 10 דקות .
העוגות מוכנות כשהן רוטטות במרכז ונראות כלא אפויות אך השוליים נראים אפויים.
להזהר מאפיית יתר כי אז העוגה תאבד את כל אפקט המפל הנוזל.
לצנן 2 דקות ולהפוך על צלחת הגשה להגיש עם כדור גלידת וניל ולהתענג.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון