הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות
3/4 כוס שמן קנולה או שמן זית
400 מ"ל תרכיז תפוחים ללא סוכר (לסיידר הגליל יש בקבוקים של 330 מ"ל)
4 ביצים
1 כוס גדושה קמח מלא
1 כוס גדושה קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית מוסקט
1/4 כפית זנגביל
100 גרם שוקולד מריר קצוץ לקוביות קטנות
אופן ההכנה
מאדים את קוביות התפוחים במיקרוגל כ 8 דקות (עדיף) או על רשת מעל מים רותחים אם אין כלי אידוי למיקרוגל.
מערבבים בקערה את הביצים, השמן ותרכיז התפוחים.
מוסיפים את הקמח, התבלינים והסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את התפוחים ומרבבים בזהירות (התפוחים רכים).
יוצקים את העיסה לסיר פלא או לשתי תבניות אינגליש קייק.
מפזרים את השוקולד על העיסה ומערבבים קלות עם ידית של כף, השוקולד ישקע בזמן האפייה ויתפזר בעיסה.
אופים כ 45 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה, יצא יבש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
