הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם טרי וצעיר
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס דבש קל
1/3 כוס יין אדום יבש
2 כפות שמן
3 שני שום קצוצות
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בכלי גדול ומשרים בו את העוף ליממה במקרר. חשוב להפוך את העוף מדי פעם במשרה (גם לדאוג לצקת מן המשרה לתוך העוף).
לאחר גמר ההשרייה, לחמם את תנור האפיה ל 190°c לשים את העוף בתבנית חסינת חום ולצקת עליו את נוזלי ההשרייה. לאפות (190°c) במשך 30 עד 40 דקות עד שהעוף עשוי היטב ומושחם מכל צדדיו. בזמן האפיה יש לצקת מדי פעם את נוזלי ההשרייה מתחתית הכלי ולהרטיב בהם את העוף הנצלה.
מגיש:
מקור: באדיבות דיאטה קלאב- ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
