הוראות הכנה
מרכיבים
עופיונים, רחוצים ויבשים, מנוגבים בעזרת נייר סופג
החומרים הדרושים להכנת המילוי:
1 גזר קוביות קטנות, או מגורר בפומפייה
6-8 פטריות שמפניון רבעים
1 שורש פטרוזיליה קוביות קטנות, או מגורר בפומפייה
1 בטטה בינונית קוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קוביות קטנות
8-10 משמשים מיובשים פרוסות
6-8 שזיפים מיובשים פרוסות
1 בצל קוביות קטנות
1/2 כוס יין אדום
3 גבעולי רוזמרין, עלים מופרדים
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי שמיר קצוצים
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן זית
לרוטב:
4 כפות מעדן שזיף 100% פרי "יד מרדכי"
2 כפות שמן זית
3 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח גס
חוט קשירה לעופיונים
אופן ההכנה
במחבת רחבה או סיר שטוח מחממים מעט שמן זית לטיגון. מוסיפים קוביות בצל ומערבבים עד הזהבה קלה.
מוסיפים גזר, ומערבבים כדקה, מוסיפים פלפל, מלח, שורש פטרוזילה, פטריות ובטטה, ומערבבים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים יין לירקות ומניחים להצטמצם ללא מכסה.
מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומנמיכים להבה, מניחים לבישול רבע שעה.
מוסיפים לירקות סלרי, שזיפים, משמש, נענע, שמיר, מערבבים עוד מספר שניות ומכבים את האש.
כשהתערובת מתקררת מעט, ממלאים בה את העופיונים. מצמידים את השוקיים וקושרים בעזרת חוט.
הכנת הרוטב:
מחממים בסיר קטן את כל חומרי הרוטב
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות יד מרדכי
שתף את המתכון
