הוראות הכנה
מרכיבים
20 עלי מנגולד שלמים או עלי גפן
500 גר לבנה
2 גבעולי זעתר טרי קצוץ
5 עגבניות בשלות מרוסקות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
1 כף סומק
50 ג"ר צנובר קלוי
אופן ההכנה
שוטפים את עלי המנגולד ומוציאים בעזרת סכין חדה את הגבעול הלבן ממרכז העלה,
מבשלים את העלים במים רותחים בישול ירוק קצר ומצננים מיד בקערת מים עם קרח,
מסננים את העלים הקרים ומיבשים על מגבת .
בקערת ערבוב יוצקים את הלבנה ומוסיפים עלי זעתר טרי ,סומק ,מלח ופלפל ,ומעט שמן זית ,
וצנוברים
ממלאים את העלים ומגלגלים בדומה לעלי גפן ושומרים במקרר .
להגשה מסדרים שני עלים מגולגלים בצלחת שטוחה ומקשטים מסביב עם שתי כפות
עגבנייה מרוסקת,שמן זית ומלח גס.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
