הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג מנגולד
3 כפות שמן זית
25 גרם חמאה
2 כרישות, החלק הלבן והירוק בהיר, קצוצות לטבעות דקות
1 כוס חיטה
1/2 כפית מלח
פלפל שחור
2 כוסות מרק עוף (לצמחוניים בטעם עוף/מרק ירקות)
1/4 כוס רכז רימונים (או רכז שזיפים חמוץ)
1 כף סוכר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. בסכין חדה מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים. קוצצים את הגבעולים לחתיכות של כחצי ס"מ. את העלים חולטים במים רותחים עד שייתרככו (כ-5 דקות).
2. מכינים את המילוי: בסיר רחב מחממים את שמן הזית והחמאה ומטגנים את טבעות הכרישות 2 דקות. מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את החיטה ומטגנים עוד דקה. מורידים מהאש, מתבלים במלח ובפלפל ומצננים.
3. ממלאים את העלים: פורשים עלה מנגולד על משטח העבודה, חלקו הפנימי כלפי מעלה. מניחים, סמוך לקצה המרוחק מהגבעול, שתי כפות מהמילוי. מגלגלים את העלה על המילוי (כמו שממלאים עלי כרוב). מסדרים את העלים הממולאים בשכבה אחת בסיר רחב (אפשר באותו סיר שבו הוכן המילוי, אין צורך לשטוף).
4. יוצקים מעל העלים הממולאים את כל חומרי הרוטב. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד עד שהחיטה מוכנה (כשעה). אוכלים חם או פושר.
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון
