הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
כף אבקת אפיה
100 גרם חמאה
2 חלמונים
4 כפות סוכר
מלית הלימון:
1 כוס מים
25 גרם חמאה
1 כף גרידת לימון
½ כוס מים
2 כפות גדושות קורנפלור
5-6 כפות סוכר
2 חלמונים
½ כוס מיץ לימון טרי (אך ורק טרי!!!)
2 חלבונים
3-4 חלבונים
4 כפות סוכר
אופן ההכנה
לשים לבצק אחיד את הקמח, אבקת אפיה, חמאה, חלמונים וסוכר.
מניחים במקרר לכשעה.
מחממים תנור לחום בינוני
מניחים בתבנית פאי (28) נייר אפייה שחתוך כגודל התבנית וכשהוא רטוב במים.
משטחים את הבצק על הנייר, כולל הדפנות, מחוררים במזלג ואופים עד לקבלת גוון זהוב.
מקררים.
בסיר קטן מרתיחים את המים, חמאה וגרידת הלימון.
מורידים מהאש ומצננים מעט.
בקערה ממיסים את הקורנפלור במים, ומוסיפים תוך כדי הקצפה את החלמונים ומיץ הלימון.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה כמו דייסה.
מסירים מהאש ומצננים היטב.
מקציפים את 2 החלבונים לקצף חזק ונוקשה, ומערבבים עם התערובת שבסיר.
שופכים את תערובת המלית על הבצק האפוי.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, ומשטחים מעל תערובת הלימון.
מכניסים את התבנית לתנור לאפייה בחום בינוני, עד שהקצף משחים. מקררים היטב
ומכניסים למקרר כשהוא מכוסה היטב.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
