חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי לימון הכי טעים שיש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפאי לימון הכי טעים שיש! brמרכיבים רבים, בעיקר חלבונים, brאבל שווה כל מאמץ. br
פאי לימון הכי טעים שיש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפאי לימון הכי טעים שיש! brמרכיבים רבים, בעיקר חלבונים, brאבל שווה כל מאמץ. br
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
כף אבקת אפיה
100 גרם חמאה
2 חלמונים
4 כפות סוכר
מלית הלימון:
1 כוס מים
25 גרם חמאה
1 כף גרידת לימון
½ כוס מים
2 כפות גדושות קורנפלור
5-6 כפות סוכר
2 חלמונים
½ כוס מיץ לימון טרי (אך ורק טרי!!!)
2 חלבונים
3-4 חלבונים
4 כפות סוכר
אופן ההכנה
לשים לבצק אחיד את הקמח, אבקת אפיה, חמאה, חלמונים וסוכר.
מניחים במקרר לכשעה.
מחממים תנור לחום בינוני
מניחים בתבנית פאי (28) נייר אפייה שחתוך כגודל התבנית וכשהוא רטוב במים.
משטחים את הבצק על הנייר, כולל הדפנות, מחוררים במזלג ואופים עד לקבלת גוון זהוב.
מקררים.
בסיר קטן מרתיחים את המים, חמאה וגרידת הלימון.
מורידים מהאש ומצננים מעט.
בקערה ממיסים את הקורנפלור במים, ומוסיפים תוך כדי הקצפה את החלמונים ומיץ הלימון.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה כמו דייסה.
מסירים מהאש ומצננים היטב.
מקציפים את 2 החלבונים לקצף חזק ונוקשה, ומערבבים עם התערובת שבסיר.
שופכים את תערובת המלית על הבצק האפוי.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, ומשטחים מעל תערובת הלימון.
מכניסים את התבנית לתנור לאפייה בחום בינוני, עד שהקצף משחים. מקררים היטב
ומכניסים למקרר כשהוא מכוסה היטב.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש: kalla
מקור:
שתף את המתכון