הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לרוטב
300 ג"ר פסטה מסוג פטוציני
לפסטה טריה: ראה לינק מצ"ב בהערות
300 ג"ר פיטריות פורציני יבשות שהושר במים לשעתיים
3 שיני שום פרוסות
1.5 כוס יין לבן יבש
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
2 ענפי רוזמרין
1 כפית מלח
4-5 כפות שמן זית
8 גבעולי בצל ירוק קצוצים
הערות :
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה עם שמן הזית מטגנים כ2 דקות את פרוסות השום ןמס' עלי רוזמרין
2. מפלפלים כמהה
3. מוסיפים את פטריות הפורציני (לאחר סינון) ומטגנים כ 5 דקות
4. מוסיפים את המלח ומפלפלים כמהה ומוזגים את היין
5. במקביל בסיר גדול עם מים רותחים בתוספת כפית מלח ופכית שמן זית מבשלים את הפסטה
6. מוסיפים את הפסטה המסוננת לפיטריות וכף מנוזלי הבישול מבשלים יחדיו עוד כדקה
7. מעבירים לצלחת מרק תוקעים במרכזה ענף רוזמרין ומפזרים בצל ירוק
מגיש:
מקור: השף אלסנדרו
שתף את המתכון
