הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילה אמנון
¼ פלפל אדום
1 פלפל אדום יבש לדגים (למי שאוהב את הדגים ממש חריף ניתן להחליף בפלפל אדום שטה)
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 שן שום גדולה קצוצה דק + 2 שיניים כתושות
¼ חב' כוסברה קצוצה דק
חופן של פטרוזיליה קצוצה דק
1 גבעול של סלרי - את העלים קוצצים דק ואילו את הגבעול חותכים לעיגולים בעובי של 1-2 ס"מ
בערך כ- ½ עד 3/4 כוס מים (בהתאם לסמיכות הרצויה)
תבלינים: כורכום, קרי, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כוסברה יבשה טחונה - קורט מכל אחד
½ כפית גדושה של כמון טחון
מלח בהתאם לרצוי
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר סוטאז' או במחבת גדולה ועמוקה, מכניסים את הפלפלים ומטגנים כ- 2 דקות, מוסיפים את שן השום הקצוצה וממשיכים לטגן עוד כדקה אחת בלבד ומוסיפים את כל עלי הירק הקצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, סלרי עלים+גבעול) וממשיכים שוב לטגן עוד כ- 2 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב, מוסיפים את כל התבלינים ואת המים , מערבבים ומרתיחים, לאחר הרתיחה מוסיפים את 2 שיני השום הכתושות מערבבים ומניחים בתוך הרוטב את הפילטים של הדג, בעזרת כף דואגים למזוג את הרוטב כך שכל הדגים יהיו מכוסים בו, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ- 10-15 דקות, סוגרים את האש מניחים את הסיר סגור לעוד כ- 5 דקות ומגישים.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
