הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים של דג בורי (800 גרם)
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1 שן שום, כתושה
מיץ סחוט מ-1 תפוז
לתוספת:
20 גרם חמאה
8 פטריות "פורטבלו", חצויות
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מתבלים את נתחי הדג משני הצדדים במלח ופלפל ומורחים אותם בשמן זית.
2. מחממים את המחבת, מניחים בה את נתחי הדג מצד העור וצולים כדקה מכל צד.
3. בינתיים, במחבת שניה, ממיסים את החמאה, מוסיפים את שן השום ומטגנים מספר שניות . מוסיפים את מיץ התפוזים ומבשלים כ-2 דקות על להבה נמוכה. מעבירים את הדגים למחבת עם רוטב התפוזים, מכסים ומבשלים עוד כדקה, עד שהדג מבושל לגמרי.
4. שמים את החמאה במחבת נקיה, ממיסים, מוסיפים את פטריות החורש ומטגנים. מוסיפים את הבצל הירוק. מתבלים במלח ופלפל ומגישים לצד הדג.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: יאיר ברק
שתף את המתכון
