חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה דג בורי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילה דג בורי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 יחידות פילה דג בורי(רצוי מדג גדול, במשקל 150 גר´ ליחידה, עם העור וללא עצמות)
8 יחידות עלי מנגולד צעירים וטריים שטופים נקיים ומופרדים גבעולים ועלים
6 כפות שמן זית
2 שיני שום
מיץ מחצי לימון טרי
מלח
פלפל לבן גרוס טרי
4 כפות כמון
4 גבעולי קורנית
מי קרח
לרוטב הפלפלים:
כף פפריקה
4 פלפלים אדומים קלויים חתוכים לקוביות
3 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
2 שיני שום
4 כפות שמן זית
2-3 כפות חומץ יין לבן
4 פלחי לימון כבוש
2 כוסות ציר ירקות או מים
אופן ההכנה
אופן הכנת הדג:
מתבלים את פילה הדג במלח,פלפל לבן, שמן זית ועלי קורנית שלמים.
מניחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד, ושומרים במקרר.
10 דקות לפני השימוש מוציאים מהמקרר על מנת שהדג לא יהיה קר בזמן הטיגון.
מטגנים את הדג משני הצדדים. (אם הדג עבה, אפשר לסיים את הבישול בתנור חם).
את גבעולי המנגולד חותכים לחתיכות קטנות בגודל אחיד,וחולטים במי מלח עם מעט מיץ לימון טרי כ-3 דקות. מעבירים למי קרח, מסננים וסוחטים את הנוזלים.
חולטים את עלי המנגולד למשך דקה בלבד.
שומרים בצד כל אחד לחוד (ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר).
בסיר עם שמן זית מטגנים שום, מוסיפים את גבעולי המנגולד, מתבלים בכמון, פפריקה, מלח, פלפל לבן ומערבבים.
מוסיפים את עלי המנגולד לשתי דקות נוספות.
חשוב לשמור על הצבע הירוק של העלים.
אופן הכנת רוטב הפלפלים:
מאדים בסיר נירוסטה שמן זית, שום, בצל ופלפלים כ-5 דקות.
מוסיפים את העגבניות וממשיכים לאדות.
מוסיפים את חומץ היין הלבן וציר הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד לריכוך.
לאחר קירור קל טוחנים את הרוטב בבלנדר, מוסיפים תיבול לפי הצורך.
אופן ההגשה:
במרכז צלחת ההגשה מניחים את המנגולד, מעל את הדג. מעל מניחים את פלחי הלימון הכבוש ומסביב יוצקים את הרוטב. מקשטים בעלי כוסברה.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון