הוראות הכנה
מרכיבים
4 יחידות פילה דג בורי(רצוי מדג גדול, במשקל 150 גר´ ליחידה, עם העור וללא עצמות)
8 יחידות עלי מנגולד צעירים וטריים שטופים נקיים ומופרדים גבעולים ועלים
6 כפות שמן זית
2 שיני שום
מיץ מחצי לימון טרי
מלח
פלפל לבן גרוס טרי
4 כפות כמון
4 גבעולי קורנית
מי קרח
לרוטב הפלפלים:
כף פפריקה
4 פלפלים אדומים קלויים חתוכים לקוביות
3 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
2 שיני שום
4 כפות שמן זית
2-3 כפות חומץ יין לבן
4 פלחי לימון כבוש
2 כוסות ציר ירקות או מים
אופן ההכנה
אופן הכנת הדג:
מתבלים את פילה הדג במלח,פלפל לבן, שמן זית ועלי קורנית שלמים.
מניחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד, ושומרים במקרר.
10 דקות לפני השימוש מוציאים מהמקרר על מנת שהדג לא יהיה קר בזמן הטיגון.
מטגנים את הדג משני הצדדים. (אם הדג עבה, אפשר לסיים את הבישול בתנור חם).
את גבעולי המנגולד חותכים לחתיכות קטנות בגודל אחיד,וחולטים במי מלח עם מעט מיץ לימון טרי כ-3 דקות. מעבירים למי קרח, מסננים וסוחטים את הנוזלים.
חולטים את עלי המנגולד למשך דקה בלבד.
שומרים בצד כל אחד לחוד (ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר).
בסיר עם שמן זית מטגנים שום, מוסיפים את גבעולי המנגולד, מתבלים בכמון, פפריקה, מלח, פלפל לבן ומערבבים.
מוסיפים את עלי המנגולד לשתי דקות נוספות.
חשוב לשמור על הצבע הירוק של העלים.
אופן הכנת רוטב הפלפלים:
מאדים בסיר נירוסטה שמן זית, שום, בצל ופלפלים כ-5 דקות.
מוסיפים את העגבניות וממשיכים לאדות.
מוסיפים את חומץ היין הלבן וציר הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד לריכוך.
לאחר קירור קל טוחנים את הרוטב בבלנדר, מוסיפים תיבול לפי הצורך.
אופן ההגשה:
במרכז צלחת ההגשה מניחים את המנגולד, מעל את הדג. מעל מניחים את פלחי הלימון הכבוש ומסביב יוצקים את הרוטב. מקשטים בעלי כוסברה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
