הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילוגרם פילה דג חתוך לקוביות או רצועת (בורי, מוסר, פלמידה)
3 כפות קארי צהוב או חוויג' למרק
1 מיכל קרם קוקוס או חלב קוקוס
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שום כתוש
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית מלח
חצי כוס שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
1. בסיר שטוח מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הקארי או החוויג' ומערבבים בשמן הזית.
2. מוסיפים את הדגים ומערבבים בעדינות עד שהם מכוסים בתבלינים. מוסיפים את היין ומבאים לרתיחה קלה, מוסיפים את עשבי התיבול ומוזגים את חלב הקוקוס עד שהוא מכסה את הדגים.
3. מבאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10 דקות ומידי פעם מנערים קלות את הסיר ( לא לערבב עם כף). מוסיפים מעט מלח.
4. מגישים בקדרה.
מגיש:
מקור: מתכון של השף אלון גונן, מסעדת אל-בריו
שתף את המתכון
