הוראות הכנה
מרכיבים
1 פילה של דג זהבון (באורך של כ-25 ס"מ), מופשר וסחוט מעט מהמים.
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% ("השף הלבן")
1 כפית אבקת טעם עוף (פרווה)
2 כפיות עלי רוזמרין, קצוצים דק
1 שן שום , כתושה
2 כפיות חרדל דיז'ון חריף
2 ס"מ שורש זנגביל, מגורד דק
קורט פלפל טחון טרי
אופן ההכנה
מפשירים את הפילה יום קודם במקרר. שופכים את המים שהצטברו בהפשרה וסוחטים מעט את הפילה ע"י לחיצה קלה לוודא שהוא רך, לשפוך את עודף המים.
לחמם את תנור האפייה ל-200°c .
לחמם את השמנת בסיר קטן על להבה בינונית, להוסיף את החרדל ואבקת מרק בטעם עוף (פרווה), תוך ערבוב . להוסיף את החרדל ועלי הרוזמרין , לבחוש עד המסה ולהסיר מן האש.
לצקת חצי מן הרוטב לתבנית פיירקס (מתאימה לאורך הדג). למרוח שום כתוש על הפילה להניח את הפילה בתבנית ולכסות בשארית הרוטב.
לאפות 15 דקות (200°c). להוציא ולקרר על רשת כ-5 דקות.
להגיש חם
בתיאבון
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
