חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה טונה אדומה צרוב עם ריזוטו גבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילה טונה אדומה צרוב עם ריזוטו גבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 נתחי טונה אדומה במשקל 160-200 גרם לאחד
פלפל שחור גרוס גס מאד
מלח ים גרוס גס
פלפל ירוק גרוס גס
מעט שמן זית
לריזוטו: 1 ק"ג אורז ריזוטו (רצוי מסוג גאלו)
50 גרם חמאה
1 בקבוק יין לבן יבש (רצוי מסוג שרדונה ובשום אופן לא יין מתוק)
1 ליטר מים מינרלים
100 גרם גבינת עזים מסוג תום מגוררת
100 גרם גבינת גורגונזולה או רוקפור עדינה מגוררת
50 גרם פרמזן מגוררת
עשבי תיבול טריים
אופן ההכנה
לריזוטו: בסיר רחב ממיסים את החמאה. מוסיפים את האורז ומערבבים. לאחר כדקה של ערבוב מוזגים את היין והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי מחצית הכמות. מערבבים ומוסיפים פנימה את גבינת התום. מערבבים שוב וכעבור חמש דקות מוסיפים פנימה את הרוקפור או הגורגונזולה. מערבבים היטב ומוסיפים את הפרמזן. לאחר אידוי כל הנוזלים מכבים את האש. משאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה נוספת.
לדג: מייבשים היטב את נתחי הדג. מפזרים מעל הנתחים את התבלינים ומהדקים היטב. מחממים היטב מחבת עם מעט שמן זית. מניחים במחבת את דגי הטונה וצורבים כדקה מכל צד לדרגת עשייה מדיום.
בצלחת הגשה עמוקה מניחים כף גדולה של ריזוטו ומעליו מניחים את נתח הדג הצרוב. מפזרים על הכל עשבי תיבול טריים וקוביות רוקפור.
מגישים עם יין לבן קר מאד.
מגיש: dylam
מקור: שף אלון גונן ממסעדת אל בריו
שתף את המתכון