הוראות הכנה
מרכיבים
6 נתחי טונה אדומה במשקל 160-200 גרם לאחד
פלפל שחור גרוס גס מאד
מלח ים גרוס גס
פלפל ירוק גרוס גס
מעט שמן זית
לריזוטו: 1 ק"ג אורז ריזוטו (רצוי מסוג גאלו)
50 גרם חמאה
1 בקבוק יין לבן יבש (רצוי מסוג שרדונה ובשום אופן לא יין מתוק)
1 ליטר מים מינרלים
100 גרם גבינת עזים מסוג תום מגוררת
100 גרם גבינת גורגונזולה או רוקפור עדינה מגוררת
50 גרם פרמזן מגוררת
עשבי תיבול טריים
אופן ההכנה
לריזוטו: בסיר רחב ממיסים את החמאה. מוסיפים את האורז ומערבבים. לאחר כדקה של ערבוב מוזגים את היין והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי מחצית הכמות. מערבבים ומוסיפים פנימה את גבינת התום. מערבבים שוב וכעבור חמש דקות מוסיפים פנימה את הרוקפור או הגורגונזולה. מערבבים היטב ומוסיפים את הפרמזן. לאחר אידוי כל הנוזלים מכבים את האש. משאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה נוספת.
לדג: מייבשים היטב את נתחי הדג. מפזרים מעל הנתחים את התבלינים ומהדקים היטב. מחממים היטב מחבת עם מעט שמן זית. מניחים במחבת את דגי הטונה וצורבים כדקה מכל צד לדרגת עשייה מדיום.
בצלחת הגשה עמוקה מניחים כף גדולה של ריזוטו ומעליו מניחים את נתח הדג הצרוב. מפזרים על הכל עשבי תיבול טריים וקוביות רוקפור.
מגישים עם יין לבן קר מאד.
מגיש:
מקור: שף אלון גונן ממסעדת אל בריו
שתף את המתכון
