הוראות הכנה
מרכיבים
2 דגי לוקוס מפולטים במשקל של 600 גרם
1 שן שום פרוסה
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות דקות
10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1 זוקיני חצוי לאורך ופרוס דק
1 חבילת נבטים סיניים
3 כפות שמן שומשום
1 כף שומשום לקישוט
2 כפות רוטב סויה
1 פחית חלב קוקוס
1 כפית קארי
1 כוס כוסברה קצוצה
מיץ מחצי לימון
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל גרוס טרי
אופן ההכנה
יוצקים לסיר קטן חלב קוקוס וקארי. מביאים לרתיחה ומצמצמים על אש קטנה עד להסמכה. מניחים בצד.
מחממים מחבת גדולה (או ווק) ויוצקים לתוכה את שמן השומשום. מוסיפים את הירקות והשום ומקפיצים על אש גבוהה במשך שתיים שלוש דקות כך שהירקות יישארו עדיין פריכים. מוסיפים, סויה, לימון, מלח ופלפל ומניחים במקום חם. מחממים מחבת טפלון רחבה. מוסיפים מעט שמן ומניחים את הדגים עם צד העור כלפי מטה. מטגנים במשך ארבע דקות עד שהעור מזהיב והופכים. ממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים. מוסיפים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים את הכוסברה.
מניחים במרכז כל צלחת מעט מהירקות ועליהם פילה דג עם צד העור כלפי מעלה. יוצקים מהרוטב על הדג ומעט לצד הדג בצלחת. מקשטים בשומשום קלוי.
מגיש:
מקור: שף איתן ששון ממסעדת גוצ'ה
שתף את המתכון
