חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה לוקוס עם ירקות בשמן שומשום ברוטב קארי וכוסברה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילה לוקוס עם ירקות בשמן שומשום ברוטב קארי וכוסברה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 דגי לוקוס מפולטים במשקל של 600 גרם
1 שן שום פרוסה
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות דקות
10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1 זוקיני חצוי לאורך ופרוס דק
1 חבילת נבטים סיניים
3 כפות שמן שומשום
1 כף שומשום לקישוט
2 כפות רוטב סויה
1 פחית חלב קוקוס
1 כפית קארי
1 כוס כוסברה קצוצה
מיץ מחצי לימון
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל גרוס טרי
אופן ההכנה
יוצקים לסיר קטן חלב קוקוס וקארי. מביאים לרתיחה ומצמצמים על אש קטנה עד להסמכה. מניחים בצד.
מחממים מחבת גדולה (או ווק) ויוצקים לתוכה את שמן השומשום. מוסיפים את הירקות והשום ומקפיצים על אש גבוהה במשך שתיים שלוש דקות כך שהירקות יישארו עדיין פריכים. מוסיפים, סויה, לימון, מלח ופלפל ומניחים במקום חם. מחממים מחבת טפלון רחבה. מוסיפים מעט שמן ומניחים את הדגים עם צד העור כלפי מטה. מטגנים במשך ארבע דקות עד שהעור מזהיב והופכים. ממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים. מוסיפים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים את הכוסברה.
מניחים במרכז כל צלחת מעט מהירקות ועליהם פילה דג עם צד העור כלפי מעלה. יוצקים מהרוטב על הדג ומעט לצד הדג בצלחת. מקשטים בשומשום קלוי.
מגיש: dylam
מקור: שף איתן ששון ממסעדת גוצ'ה
שתף את המתכון