הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילה מוסר במשקל 180 גרם האחד
200 גרם שיני שום לא קלופות
1 תפוז פרוס כולל הקליפה
½1 כוסות מיץ תפוזים
½ כוס סוכר חום
יין לבן
שמן זית
אופן ההכנה
מסדרים בתבנית את שיני השום, מפזרים רבע כוס סוכר חום, 5 כפות יין לבן, מעט שמן מלח ופלפל. מכסים בנייר אלומיניום ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד רבע שעה. בתבנית משומנת עם שמן זית אופים את הדג בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 6 ל-8 דקות.
בינתיים מבשלים במחבת את רבע כוס הסוכר הנותרת עם חמש כפות יין לבן ומיץ התפוזים, עד לקבלת סירופ בצבע חום בהיר. מוסיפים את השום האפוי (קונפי) ואת התפוזים, מבשלים כדקה ומסירים מהאש.
מניחים כל פילה בצלחת נפרדת, יוצקים את הרוטב על הדג ומגישים עם אורז או עם פירה.
מגיש:
מקור: שף יולי אלכסנדרוב ושף חן מזרחי ממסעדת קזנקי
שתף את המתכון
