הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג פילה סלמון
מלח פלפל שחור
2 יח' כרישה
5 יח' שורש פטרוזיליה
1 חבילה סלרי אמריקאי
1 ק"ג עגבניות קלופות
1 ק"ג זוקיני
1 ק"ג פלפל צהוב
300 גרם זיתים מסוג קלמטה
שמן זית לטיגון
¼ צרור טימין טרי
1 צרור בזיליקום טרי
½ בקבוק יין לבן
מלח
פלפל שחור
5 לימונים טריים
אופן ההכנה
+ חותכים את כל הירקות לקוביות שוות, קוצצים את עשבי התיבול.
+ מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בהדרגה את הירקות, על פי הסדר הבא: כרישה, שורש פטרוזיליה, סלרי, פלפלים, זוקיני, עגבניות וזיתים.
+ מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את עשבי התיבול והיין הלבן.
+ מרתיחים כ-5 דקות.
+ מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מסדרים את הירקות על תבנית אפייה.
+ מנקים את הסלמון מקשקשים ומחלקים למנות.
+ מתבלים במלח ופלפל.
+ מניחים את הדגים על מצע הירקות ואופים בתנור החם כ-12 דקות.
+ מגישים מיד עם זילוף של לימון טרי מעל.
מגיש:
מקור: קולינריה אירופה
שתף את המתכון
