הוראות הכנה
מרכיבים
פרוסות פילה סלמון, או פילה שלם
מיץ מחצי לימון
עלי רוזמרין
1 כוס יין לבן יבש
פלפל שחור גרוס
מלח
מעט חמאה
לרוטב:
מיץ מ-1 לימון
חופן פטרוזיליה קצוצה
100 גרם חמאה
חופן שקדים טבעיים שלמים, או חצויים
1 שום קצוץ
אופן ההכנה
שוטפים את פילה הסלמון ומטפטפים מיץ מחצי הלימון.
משהים כחצי שעה.
שוטפים את הדג ומניחים בתבנית.
מפזרים מעל הדג את הרוזמרין, יין, פלפל שחור, מלח ומעט חמאה.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום בינוני כ-30-45 דקות.
מעת לעת יש לפתוח ולצקת את הרוטב מהתבנית על הדג.
בעת האפייה של הדג, ניתן לבשל את הרוטב:
מכניסים את כל חומרי הרוטב לתוך סיר קטן ומביאה לרתיחה.
להגשה: מניחים נתח של דג על צלחת ויוצקים את הרוטב מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
