הוראות הכנה
מרכיבים
2 נתחים של פילה סלמון טרי במשקל 200 גרם האחד
60 גרם גבית עזים רכה
20 גרם פיסטוק קלוי וטחון
1 כף וויסקי או ברנדי
חצי כפית גרידת לימון
120 גרם אורז לריזוטו
100 מ"ל יין לבן
100 מ"ל מים
60 מ"ל קרם קוקוס
½ מנגו חתוך לקוביות
עלי כוסברה לפי הטעם
½ כף חמאה
1 מקל וניל חצוי לאורך ומגורד
1 כף חומץ בלסמי
3 כפות שמן קנולה
מעט שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מטגנים וסוגרים את הסלמון על מחבת כבדה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל, כ-50 שניות מכל צד. בכלי נפרד מערבבים את הפיסטוקים עם גבינת העזים והוויסקי. מוסיפים מעט מלח ופלפל ואת גרידת הלימון. מורחים את הסלמון בתערובת הנ"ל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כשלוש דקות.
מבשלים את האורז עם המים והיין עד שהוא כמעט מוכן. מוסיפים מלח ופלפל, קרם קוקוס, מנגו וכוסברה וממשיכים לבשל עד שהאורז מוכן. לפני ההגשה מוסיפים את החמאה ומערבבים.
בכלי נפרד מערבבים את תוכן מקל הווניל עם שמן הקנולה והחומץ הבלסמי.
יוצקים את הריזוטו לצלחת הגשה ומניחים מעליו את הסלמון. את הרוטב מזליפים מסביב.
מגיש:
מקור: שף ג'וני חיל ממסעדת OCEAN בר פירות ים
שתף את המתכון
