הוראות הכנה
מרכיבים
4-6 נתחי פילה סלמון מנוקים מעור ועצמות
50 גרם חמאה
שמנת לבישול (15%)
3 כפות יין לבן
חופן גדוש של עירית קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפיות חרדל דיז'ון
לקישוט:
עירית קצוצה
אופן ההכנה
ממיסים במחבת כ- 25 גרם מרגרינה וצורבים את החלק החיצוני של פילה הסלמון (כלומר שרק החלק החיצוני ישנה צבעו ואילו החלק הפנימי עדיין יהיה חי)
מעבירים את הנתחים הצרובים לתבנית פיירקס מתבלים את הנתחים במעט פלפל שחור ומלח.
באותה מחבת מוסיפים את היין הלבן ומניחים ליין להתאדות מעט, מוסיפים את השמנת והחרדל ומתבלים במלח ופלפל מערבבים היטב ומביאים עד לנקודת רתיחה ומורידים מהאש, מוסיפים את שאר החמאה ומערבבים היטב עד להמסתה. מוסיפים את העירית הקצוצה, מערבבים ויוצקים את הרוטב על נתחי פילה הסלמון, מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום ומכניסים לתנור כ- 30 דקות בחום של 170 מעלות. מפזרים עירית קצוצה ומגישים.
מגיש:
מקור: clcl+אלתורים שלי
שתף את המתכון
