חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה סלמון על עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילה סלמון על עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים סלמון טרי במשקל 230 גר' האחד
1/3 כוס יין לבן יבש
1 כף חמאה
½ כוס ציר דגים
1 שן שום קצוצה
3 כפות מחית טרטופו (ניתן להשיג שימורי טרטופו במעדניות או לחילופין להשתמש בפורטבלו קלוי בתנור וטחון למחית)
לתוספת העדשים:
3 כוסות עדשים שחורות אורגניות (להשיג בחנויות טבע)
1 ראש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
3 גבעולי סלרי אמריקאי
2 שאלוט קלוף
2 שיני שום קצוץ
1 כוס בייבי תרד או באק צ'וי שטוף
שמן זית
אופן ההכנה
1. עדשים: מבשלים עדשים במים עד לריכוך (כ-8 דקות מרתיחת המים עם העדשים).
2. חותכים את ירקות השורש לקוביות קטנות. מקפיצים את השום והשאלוט במחבת עד להזהבה.
3. מוסיפים את שאר ירקות השורש ומקפיצים עד לדרגת אל-דנטה, מוסיפים מלח ופלפל ומעט שמן זית,מוסיפים את העדשים.
4. לפני ההגשה מוסיפים את התרד או הבאק צ'וי.
5. סלמון: מחממים תנור ל-220 מעלות וסוגרים את הפילטים (כ-8 דקות).
6. רוטב טרטופו: מטגנים שום בחמאה במחבת. מוסיפים ציר דגים והיין ומבשלים על אש קטנה 4 דקות. מוסיפים מחית טרטופו ומחממים.
7. בניית המנה: מניחים במרכז הצלחת ערימה של עדשים שחורות ומניחים מעל פילה סלמון, יוצקים בעדינות רוטב מסביב לעדשים, ניתן לקשט מלמעלה בצ'יפס בטטה העשוי משבבים שחותכים מבטטה בעזרת קולפן ירקות ומטגנים בשמן עמוק.
מגיש: exuer1
מקור: ג'וני חיל ממסעדת אבישג ברמת החייל
שתף את המתכון