הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח מלא קרנצי
כף גדושה של שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
כפית וחצי מלח
1/4 3 כוסות מים
אופן ההכנה
1.בקערה מכניסים את הקמח כף שמרים ומערבבים מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב
2.מוסיפים את המים באיטיות תוך ערבוב ולשיםש לבצק הבצק יוצא דביק וזה בסדר
3.מניחים בצד להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4.בידיים מקומחות יוצרים 14 כדורים ומקמחים אותם משני הצדדים מניחים על משטח מקומח
5.מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה
6.עזרת הידיים פותחים מעט את הבצק
7.מחממים תנור ל 250 מעלות מכניסים תבנית הפוכה ששומנה קלות למסילה הקרובה ביותר
לגריל מעבירים את התנור לגריל מניחים את הפיתות על התבנית עד שהן תופחות ומשחימות
הופכים למס' דקות ומוציאים.
8.עדיף לעשותם בסיר גריל חשמלי באם יש כזה
שהפיתה מתנפחת זה מוכן
מגיש:
מקור: תלתל5
שתף את המתכון
