הוראות הכנה
מרכיבים
1 פלמידה לבנה במשקל של לפחות 1.5 ק"ג
מעט שמן זית
מעט מלח גס
למשרה: 2 כפות גדושות טפנד זיתים שחורים עם אנשובי (ע"ע)
רבע כוס שמן זית
2 כפות יין לבן יבש
חצי כפית טרגון
מיץ מחצי לימון
חצי כפית רוזמרין
רבע כפית מלח
מעט גרגרי פלפל שחור
מעט גרגרי כוסברה
מעט גרגרי חרדל
2 שיני שום קצוצות
לירקות: 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר גדול קלוף וחתוך גס
1 פקעת שומר חתוכה לרבעים או שמיניות
3 קישואים קטנים חתוכים גס
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. חורצים את הדג לכל האורך חריצים חריצים. מעסים את הדג עם מעט מהמשרה. את שאר המשרה מערבבים עם הירקות ומעבירים אותם לתבנית אפיה גדולה. מניחים את הדג מעליהם. מעל מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-30 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של ישראל אהרוני מתוך אהרוני מבשל לחברים
שתף את המתכון
