הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 כוסות בורגול (גריש) מושרה כחצי שעה במים חמים (יש להציפו במים ועוד חצי אצבע)
12 פלפלים בינוניים שטופים מוסרי ראש ונקיים מגרעינים
75 ג"ר מחמאה או חמאה
2 בצלים גדולים קצוצים דק
150 ג"ר שקדים לא קלויים (מרוסקים גס)
100ג"ר גרעיני חמניה קלופים
50 ג"ר צימוקים קטנים שחומים
50 ג"ר חמוציות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית מלח
לרוטב:
רבע מכמות הבצל
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
2 כפות שמן
1/2 כף פפריקה מתוקה
1 כפית קמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית מלח
1/2 כף סוכר
אופן ההכנה
1. בכלי עמוק מתפיחים את הבורגול למשך מחצית השעה עד שכמעט מכפיל את נפחו
2. במחבת טפלון עמוקה ממיסים את המחמאה או החמאה
ומטגנים 3/4 מכמות הבצל עד שקיפות
3. מוסיפים את השקדים והפרות היבשים ומטגנים כ 2 דקות תוך ערבוב
4. מתבלים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות תוך ערבוב
5. מוסיפים את הבורגול ומערבבים היטב עם כל הרכיבים ומטגנים כ 3 דקות תוך ערבוב
(לבורגול יש תכונת הידבקות לכן יש לגרדו מהתחתית)
6. ממלאים את הבורגול והפירות לתוך הפלפלים להבדיל מאורז יש להדק פנימה את המילוי
ולמלא עד למעלה (הבורגול כבר טפח לכן אין בעיה)
7. מסדרים את הפלפלים בתבנית בינונית מוצמדים זה לצד זה בעמידה
8. בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל הנותר עד שקיפות מוסיפים את רסק העגבניות
ומטגנים עד שמקבל צבע אדום עז מוסיפים לו את התבלנים ומטגנים תוך ערבוב עוד 2
דקות.
9. מוסיפים 2.5 כוסות מים ומערבבים מבשלים עוד 5 דקות.
10.שופכים את הרוטב על הפלפלים בתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום
11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 45 דקות.
12. מוציאים מהתנור ומקררים כ 10 דקות לפני ההגשה
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי (תמונות טומי מתפוז)
שתף את המתכון
