חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלפל ממולא בורגול פירות יבשים ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלפל אדום ממולא בבורגול פירות יבשים ושקדים מדהים נחטף וסוחט מחמאות
פלפל ממולא בורגול פירות יבשים ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלפל אדום ממולא בבורגול פירות יבשים ושקדים מדהים נחטף וסוחט מחמאות
הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 כוסות בורגול (גריש) מושרה כחצי שעה במים חמים (יש להציפו במים ועוד חצי אצבע)
12 פלפלים בינוניים שטופים מוסרי ראש ונקיים מגרעינים
75 ג"ר מחמאה או חמאה
2 בצלים גדולים קצוצים דק
150 ג"ר שקדים לא קלויים (מרוסקים גס)
100ג"ר גרעיני חמניה קלופים
50 ג"ר צימוקים קטנים שחומים
50 ג"ר חמוציות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית מלח
לרוטב:
רבע מכמות הבצל
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
2 כפות שמן
1/2 כף פפריקה מתוקה
1 כפית קמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית מלח
1/2 כף סוכר
אופן ההכנה
1. בכלי עמוק מתפיחים את הבורגול למשך מחצית השעה עד שכמעט מכפיל את נפחו
2. במחבת טפלון עמוקה ממיסים את המחמאה או החמאה
ומטגנים 3/4 מכמות הבצל עד שקיפות
3. מוסיפים את השקדים והפרות היבשים ומטגנים כ 2 דקות תוך ערבוב
4. מתבלים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות תוך ערבוב
5. מוסיפים את הבורגול ומערבבים היטב עם כל הרכיבים ומטגנים כ 3 דקות תוך ערבוב
(לבורגול יש תכונת הידבקות לכן יש לגרדו מהתחתית)
6. ממלאים את הבורגול והפירות לתוך הפלפלים להבדיל מאורז יש להדק פנימה את המילוי
ולמלא עד למעלה (הבורגול כבר טפח לכן אין בעיה)
7. מסדרים את הפלפלים בתבנית בינונית מוצמדים זה לצד זה בעמידה
8. בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל הנותר עד שקיפות מוסיפים את רסק העגבניות
ומטגנים עד שמקבל צבע אדום עז מוסיפים לו את התבלנים ומטגנים תוך ערבוב עוד 2
דקות.
9. מוסיפים 2.5 כוסות מים ומערבבים מבשלים עוד 5 דקות.
10.שופכים את הרוטב על הפלפלים בתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום
11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 45 דקות.
12. מוציאים מהתנור ומקררים כ 10 דקות לפני ההגשה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פיתוח עצמי (תמונות טומי מתפוז)
שתף את המתכון