הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים גדולים
25 גרם חמאה/מרגרינה
מעט שמן זית
1. מיכל שמנת מתוקה
30 גרם צימוקי עגבניות מיובשות (בחניות המתמחות)
תבלין טוסקנה או אטלקי (בחניות המתמחות)
מלח
פלפל
500 גרם פסטה מכל סוג שהוא
50 גרם גבינה מגוררת
אופן ההכנה
חותכיים את הבצל לחצי וכל מחצית לפרוסות דקות. מאדים מחבת חמה שבה הונחו השמן והחמאה, למשך 15-20 דקות (לשקיפות, לא להשחמה)
קוצצים את העגבניות ומוסיפים למחבת בסוף אידויי הבצל
מרתיחם כמות מספיקה של מים עם מלח (כף גדושה לליטר), כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה.
במקביל מוסיפים למחבת שמנת מתוקה, תבלין טוסקנה/איטלקי ומבשלים.
מורידים מהאש את הפסטה 2 דקות לפני תום המועד הנדרש לבישול על ידי היצרן ומסננים, לא שוטפים. מוסיפים אל המחבת עם הרוטב. זורים את הגבינה הצהובה ומבשלים 2 דקות להסמכה ולחיבור טעמים. ממליחים ומפלפלים על פי הטעם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
