הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית
2-3 שיני שום
2 בצלים קטנים
חבילת פטריות טריות/משומרות (200~ גרם)
בייבי שרימפס קפואים (אפשר גדולים, טריים, או שף הים לשומרי כשרות)
500 גרם עגבניות קלופות (קופסאת שימורים)
2 גביעים קטנים של רסק עגבניות
500 גרם פסטה (ספגטיני או חוטים אחר)
אופציה -
2 פלפלוני צ'ילי
בזיליקום
יין לבן
אופן ההכנה
במחבת גדולה עבה, אש בינונית -
לשמן זית מוסיפים את שיני השום, חתוכות לשתיים לאורך.
לאחר כדקה (לא לשרוף את השיניים) מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנהיה זהוב.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שמתרככות.
מי שאוהב חריף, יכול להוסיף את הפלפלונים, אבל דיר באלאק לא להפריז בכמות כי זה משתלט על הטעם.
מוסיפים את השרצים (השרימפס), אפשר קפואים ישר מהשקית.
מטגנים עד שהשרימפס מוכנים (הזמן תלוי בסוג השרצים שבחרתם).
אפשר להוסיף מעט יין לבן.
מוסיפים את העגבניות, הרסק וגם בזילוקום טרי קצוץ.
מתבלים במלח, פלפל.
ניתן להשאיר במחבת מכוסה, ולחמם לפני ההגשה (מוסיפים מים אם צריך), בתיאום עם גמר הכנת הפסטה.
מוזגים את הרוטב על הפסטה המוכנה ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
