הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח
4 כפות שמן זית
4 ביצים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
יש לשים את הקמח בקערה, ליצור גומה.
לערבב הביצים עם השמן והמלח ולצקת לגומה שבקמח.
"להפיל" באמצעות מזלג את קירות הקמח לתוך הבלילה שבמרכז ולאט לאט לערבב עד שנוצר בצק.
ללוש את הבצק. ייתכן שחלק מהקמח יישאר ללא צורך.
ליצור כדור, לטפטף עליו מעט שמן זית לשמירה על הלחות ולשים במקרר לכ-20 דקות.
לחתוך לחלקם שיהיה נוח לעבוד איתם. לרדד עד לעובי שיאפשר העברה במכונת פסטה או לרדד דק יותר עד לעובי הרצוי לבישול.
אם מעבדים עם מכונה, לרדד באמצעותה 2-3 פעמים ואז להעביר לחלק במכונה שחותך לרצועות.
אם מעבדים ידנית, ניתן לחתוך בעובי הרצוי באמצעות סרגל או לגלגל על המערוך, לחתוך באמצעות סכין את הגליל שנוצר ואז לפתוח את הגליל.
בשלב הזה הפסטה מוכנה וניתן לבשל, להקפיא או לייבש.
לידיעתכם: פסטה תוצרת בית מאוד עדינה ויש לטפל בה בעדינות.
את הפסטה הטרייה, מוקפאת או מיובשת יש לשים במים רותחים מומלחים ועם כמה טיפות שמן זית.
מגיש:
מקור: cook
שתף את המתכון
