הוראות הכנה
מרכיבים
6 פרוסות דג סול קפוא מופשר במים.
3 עגבניות בינוניות יפות
2 תיבוליות "שום ופטרוזיליה" של "קנור"
100 גרם רסק עגבניות (1 קופסה קטנה)
6-8 עלי ריחן (בזיליקום) טריים
2 כפיות סוכר
מעט מלח דק (לא הכרחי)
מעט תערובת תבלינים לדג (לפזור על הפרוסות של דג הסול)
מעט פלפל שחור טחון טרי
1 כוס מים
אופן ההכנה
להפשיר את פרוסות דג הסול הקפוא במים (להחליף מים עד הפשרה מלאה)
להוציא מן המים וליבש בין מגבות ניר מטבח.
לפזר אבקת תיבול לדג משני הצדדים של כל חתיכת דג.
בעזרת סכין חדה,לחתוך 2 חתכים בקליפת העגבניות ,בראש כל עגבניה,בצורת צלב ולחלוט במים רותחים במשך 2 -3 דקות . להוציא מהמים ולקלוף את הקליפות מן העגבניות. לחתוך כל עגבניה ל 4 חלקים להוריד את החלק הירוק (ראש העגבניה) ולעבד, במעבד מזון עם סכין פלדה למחית אחידה. להעביר לסיר את רסק העגבניות הטריות והרסק מן הקופסה, להוסיף כוס מים
עלי בזיליקום (קרועים ביד) + סוכר + מעט פלפל טחון. לערבב ולבשל עד רתיחה . לבדוק תיבול ולהוסיף מלח אם רוצים. לחתוך את דג הסול המתובל לרצועות ברוחב כ- 3 ס"מ, להנמיך את האש ולהוסיף אותן בעדינות לרוטב בסיר בזמן הרתיחה ולבשל עוד כ-10 דק'.
בגמר הבישול - להוציא בעדינות את רצועות הדג (לשמור כמה שאפשר על שלמותן) לסדר בצלחת הגשה ולצקת מעט מן הרוטב עליהן.
להגיש חם.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
