חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פרוסות דג סול ברוטב עגבניות פיקנטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלוב של דג עדין ורוטב פיקנטי עם בשול קצר יחסית -נותן תוצאות מיוחדות וטעימות.
פרוסות דג סול ברוטב עגבניות פיקנטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלוב של דג עדין ורוטב פיקנטי עם בשול קצר יחסית -נותן תוצאות מיוחדות וטעימות.
הוראות הכנה
מרכיבים
6 פרוסות דג סול קפוא מופשר במים.
3 עגבניות בינוניות יפות
2 תיבוליות "שום ופטרוזיליה" של "קנור"
100 גרם רסק עגבניות (1 קופסה קטנה)
6-8 עלי ריחן (בזיליקום) טריים
2 כפיות סוכר
מעט מלח דק (לא הכרחי)
מעט תערובת תבלינים לדג (לפזור על הפרוסות של דג הסול)
מעט פלפל שחור טחון טרי
1 כוס מים
אופן ההכנה
להפשיר את פרוסות דג הסול הקפוא במים (להחליף מים עד הפשרה מלאה)
להוציא מן המים וליבש בין מגבות ניר מטבח.
לפזר אבקת תיבול לדג משני הצדדים של כל חתיכת דג.
בעזרת סכין חדה,לחתוך 2 חתכים בקליפת העגבניות ,בראש כל עגבניה,בצורת צלב ולחלוט במים רותחים במשך 2 -3 דקות . להוציא מהמים ולקלוף את הקליפות מן העגבניות. לחתוך כל עגבניה ל 4 חלקים להוריד את החלק הירוק (ראש העגבניה) ולעבד, במעבד מזון עם סכין פלדה למחית אחידה. להעביר לסיר את רסק העגבניות הטריות והרסק מן הקופסה, להוסיף כוס מים
עלי בזיליקום (קרועים ביד) + סוכר + מעט פלפל טחון. לערבב ולבשל עד רתיחה . לבדוק תיבול ולהוסיף מלח אם רוצים. לחתוך את דג הסול המתובל לרצועות ברוחב כ- 3 ס"מ, להנמיך את האש ולהוסיף אותן בעדינות לרוטב בסיר בזמן הרתיחה ולבשל עוד כ-10 דק'.
בגמר הבישול - להוציא בעדינות את רצועות הדג (לשמור כמה שאפשר על שלמותן) לסדר בצלחת הגשה ולצקת מעט מן הרוטב עליהן.
להגיש חם.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון