הוראות הכנה
מרכיבים
12 יחידות פרחי קישואים (להשיג אצל ירקנים מתמחים או בשוק)
לרוטב קרם גזר:
6 גזרים , קלופים
6 שיני שום שלמות, קלופות
6 פרוסות לימון כבוש
כמון, מלח, פלפל שחור
1 כוס שמן זית
למוס הדגים:
250 גרם פילה דג מוסר, נקי מעור ומעצמות
250 גרם פילה דג בס, נקי מעור ומעצמות
4 בצלי שאלוט, קלופים וחצויים
4 כפות שמן זית
½ כוס שמנת מתוקה (42%)
2 כפות נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. הרוטב: שמים את הגזרים בסיר, מכסים במים ומבשלים כ-½ שעה עד שהגזרים רכים. מסננים. במקביל ,שמים בסיר נפרד את שיני השום ושמן הזית ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את הלימון, מבשלים כדקה נוספת ומכבים את הלהבה. שמים את הגזרים המבושלים בקערת מעבד המזון, מוסיפים את שיני השום, השמן, הלימון והתבלינים ומעבדים לרוטב חלק. מצננים ומאכסנים במקרר.
2. המוס: טוחנים את הדגים ובצלי השאלוט במטחנת בשר ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, השמנת המתוקה והנענע, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים לתערובת אחידה. ממלאים במוס את פרחי הקישואים עד ל-¾ מגובהם, סוגרים בעדינות ומאחסנים במקרר.
3. האדוי: מחממים סיר אדוי מעל להבה בינונית-גבוהה, מניחים בו את פרחי הקישואים הממולאים ומאדים כ-6 דקות. במקביל, מחממים את הרוטב מעל להבה נמוכה.
4. ההגשה: יוצקים מן הרוטב לקעריות הגשה, מניחים מעל 2 פרחי קישואים ממולאים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף : עובדיה אלפיה, שף מלון דן תל אביב
שתף את המתכון
