חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פרחי קישואים במלית מוס דגים בקרם גזר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מיוחדת וחגיגית. מתאימה לארוחות מיוחדות. br המנה מרשימה וההכנה דורשת מיומנות. br
פרחי קישואים במלית מוס דגים בקרם גזר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מיוחדת וחגיגית. מתאימה לארוחות מיוחדות. br המנה מרשימה וההכנה דורשת מיומנות. br
הוראות הכנה
מרכיבים
12 יחידות פרחי קישואים (להשיג אצל ירקנים מתמחים או בשוק)
לרוטב קרם גזר:
6 גזרים , קלופים
6 שיני שום שלמות, קלופות
6 פרוסות לימון כבוש
כמון, מלח, פלפל שחור
1 כוס שמן זית
למוס הדגים:
250 גרם פילה דג מוסר, נקי מעור ומעצמות
250 גרם פילה דג בס, נקי מעור ומעצמות
4 בצלי שאלוט, קלופים וחצויים
4 כפות שמן זית
½ כוס שמנת מתוקה (42%)
2 כפות נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. הרוטב: שמים את הגזרים בסיר, מכסים במים ומבשלים כ-½ שעה עד שהגזרים רכים. מסננים. במקביל ,שמים בסיר נפרד את שיני השום ושמן הזית ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את הלימון, מבשלים כדקה נוספת ומכבים את הלהבה. שמים את הגזרים המבושלים בקערת מעבד המזון, מוסיפים את שיני השום, השמן, הלימון והתבלינים ומעבדים לרוטב חלק. מצננים ומאכסנים במקרר.
2. המוס: טוחנים את הדגים ובצלי השאלוט במטחנת בשר ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, השמנת המתוקה והנענע, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים לתערובת אחידה. ממלאים במוס את פרחי הקישואים עד ל-¾ מגובהם, סוגרים בעדינות ומאחסנים במקרר.
3. האדוי: מחממים סיר אדוי מעל להבה בינונית-גבוהה, מניחים בו את פרחי הקישואים הממולאים ומאדים כ-6 דקות. במקביל, מחממים את הרוטב מעל להבה נמוכה.
4. ההגשה: יוצקים מן הרוטב לקעריות הגשה, מניחים מעל 2 פרחי קישואים ממולאים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: השף : עובדיה אלפיה, שף מלון דן תל אביב
שתף את המתכון