הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' קמח
25 גר' אבקת סוכר
1 ביצה
10 גר' שמרים
100 גר' מחמאה - מרגרינה
30 גר' מים
קורט מלח
מעט קמח לקימוח
למלית פרג:
1 כוס חלב פושר
1/3 כוס סוכר
2 כפות דבש
50 גר' חמאה רכה
200 גר' פרג טחון טרי
½ 1 כפות קמח
קליפת לימון מגוררת
כפית מיץ לימון
כפית תמצית וניל
למלית אגוזים:
400 גר' אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס סוכר
50 גר' אבקת קקאו (אני אוהבת לגוון + 2 כפות אבקת קפה שחור)
כפית קינמון
למריחה:
2 ביצים + חלבון
אופן ההכנה
1. לערבב: מים + ביצה + אבקת סוכר + מלח + קמח, לאחר שהבצק קצת מתאחד תוך כדי
ערבוב לפורר את השמרים לתוך הבצק ולהמשיך לערבב
2. כשהבצק מוכן, להוסיף את המרגרינה ולהמשיך ללוש עד שמתקבל מרקם אחיד
3. ליצור כדורים קטנים במשקל 50 גר' ולקמח את הכדורים
4. לשים במקרר למינימום 3-4 שעות או עד יום למחרת (אין צורך לשמן או לעטוף בגלל אחוז
השומן הגבוה). המנוחה ארוכה כדי לאזן את הגלוטן
5. משטחים ומרדדים כל כדור בצק לאליפסה וממלאים בצורה נדיבה באיזה מילוי שבוחרים
מגלגלים לצורת סהרונים
לציפוי חיצוני של הסהרונים:
6. 2 ביצים + חלמו,ן טרופים
7. מריחה של ביצה על הסהרונים בשתי שכבות
8. מורחים מריחה ראשונה ומחכים שתתייבש ואחר כך מורחים מריחה שנייה. אם רוצים
לקשט אפשר לעשות פסים עם מזלג במריחה השנייה
9. אופים בחום של 180°c, חום עליון נמוך מהחום תחתון
10. בודקים מהתחתית אם מוכן, לא חובה ייבוש
* אם רוצים להבדיל בין סהרוני הפרג לבין סהרוני האגוזים, אפשר בסהרוני הפרג לשים בקצוות
מעט פרג לסימון.
לבדיקה אם המאפה מוכן בודקים מלמטה כי תמיד יהיה צבע יפה למעלה
מילוי פרג:
1. שמים בסיר את החלב, הסוכר והדבש מביאים לרתיחה על אש בינונית
2. מוסיפים את שאר החומרים, ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת
5 דקות נוספות
3. מסירים מן האש, ומצננים
מילוי אגוזים:
מערבבים את כל החומרים בקערה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
