הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת פסטה פנה
1/2 ק"ג בשר טחון רצוי צלעות (טחינה פעם אחת)
חלב / 2 שמנת/ מים (כשר)
בצל
קמח
חמאה
מלח
פלפל שחר
אבקת מרק
תבליןגריל עוף
אופן ההכנה
מעמידים סיר עם מים ומבשלים את הפסטה
בינתיים, קוצצים את הבצל קטן ומטגנים , מוסיפים את הבשר ומטגנים גם אותו ולקראת סוף הטיגון מוסיפים את התבלינים לפי הטעם (לא הרבה מהגריל עוף).
מניחים להתקרר...
לוקחים 50 גר' חמאה וממיסים אותה (לא לשרוף) מוסיפים כף קמח וממשיכים לערבב
מוסיפים עוד כף וממשיכים לערבב ככה לפחות 4 כפות קמח.
מתחילים להוסיף מים / חלב / 2 שמנת לבישול לאט לאט ולערבב כל פעם קצת (לא להיבהל זה יוצא קצת סמיך )להמשיך עד שהמרקם שלו אחיד כמו מרק של תינוקות.
מכבים את הגז ומוסיפים 50 גר' נוספים של חמאה ומניחים באמצע.
לוקחים קערת פיירקס שטוחה של פשטידה (מלבנית) מרפדים בפסטה מוסיפים מעל את הבשר הטחון ומעל הבשר מוסיפים את הפסטה הנותרת ולאחר מכן את הבשמל מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות צלסיוס.
הבשמל מוכן כשהוא נראה אפוי וקריספי מלמעלה.
בתיאבון !
מגיש:
מקור: סבתא
שתף את המתכון
