הוראות הכנה
מרכיבים
750 ג"ר בשר בקר טחון עבה (צוואר או חזה)
2 חצילים בינוניים
4 עגבניות קלופות וחתוכות וטעות דקות
100 ג"ר צנוברים
2 בצלים גדולים קצוצים לרצועות דקות
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/4 כפית כמון
1/4 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
קמצוץ ציפורן טחונה
1/8 כפית אורגנו
מלח לפי הטעם
2 ביצים טרופות
6 מצות
6 כפות שמן לטיגון ולמריחת המצות
מעט מרגרינה לשימון התבנית
אופן ההכנה
לתשתית
1.מרטיבים קלות את המצות ומספיגים במגבת. משאירים דקות אחדות במגבת
לחה עד לריכוך. משמנים תבנית אפייה במרגרינה .
2.מניחים 2 מצות רכות בתחתית תבנית בגודל 30X27 מאלומיניום, מברישים את
המצות בשמן או מחמאהה מומסת.
החוציל
3.במקביל קולים את החצילים שלמים בגריל או על הגז עד לחריכת קליפתם מכל
צדדיה, על קרש חיתוך מוציאים את תוכנם מוסיפים מעט לימון ומלח ומניחים
לצינון בצד.
למלית הבשר
4. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את הבשר
והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב כ 5 דקות עד השחמת העיסה ומעמידים בצד
לצינון. לאחר הצינון מערבבים את עיסת המלית עם בלילת הביצים
הרכבת הפשטידה
5.על שיכבת המצות הבסיסית שהכנו מניחים את עיסת הבשר ומישרים
6.על עיסת הבשר מניחים שכבה נוספת של מצות ומברישים אותן בשמן או המחמאה
המומסת,
7.מורחים את החציל ופרוסות העגבניה שוב מניחים שכבה של מצות ומברישים
בשמן או מחמאה מומסת.בעזרת סכין חדה חורצים 3-4 חריצים לאורך המצות ו- 4
חריצים . שמים עוד פרוסת עגבניה על כל רבוע
8.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני °180 כ- 45-40 דקות עד להזהבה
אחידה של הפשטידה. מצננים.
מדהים מדהים מדהים
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון
