חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת בשר לפסח עם חציל קלוי עגבניות ומצות - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת בשר וחציל קלוי מדהימה יפה לאירוח וטעימה וכשרה לפסח
פשטידת בשר לפסח עם חציל קלוי עגבניות ומצות - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת בשר וחציל קלוי מדהימה יפה לאירוח וטעימה וכשרה לפסח
הוראות הכנה
מרכיבים
750 ג"ר בשר בקר טחון עבה (צוואר או חזה)
2 חצילים בינוניים
4 עגבניות קלופות וחתוכות וטעות דקות
100 ג"ר צנוברים
2 בצלים גדולים קצוצים לרצועות דקות
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/4 כפית כמון
1/4 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
קמצוץ ציפורן טחונה
1/8 כפית אורגנו
מלח לפי הטעם
2 ביצים טרופות
6 מצות
6 כפות שמן לטיגון ולמריחת המצות
מעט מרגרינה לשימון התבנית
אופן ההכנה
לתשתית
1.מרטיבים קלות את המצות ומספיגים במגבת. משאירים דקות אחדות במגבת
לחה עד לריכוך. משמנים תבנית אפייה במרגרינה .
2.מניחים 2 מצות רכות בתחתית תבנית בגודל 30X27 מאלומיניום, מברישים את
המצות בשמן או מחמאהה מומסת.
החוציל
3.במקביל קולים את החצילים שלמים בגריל או על הגז עד לחריכת קליפתם מכל
צדדיה, על קרש חיתוך מוציאים את תוכנם מוסיפים מעט לימון ומלח ומניחים
לצינון בצד.
למלית הבשר
4. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את הבשר
והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב כ 5 דקות עד השחמת העיסה ומעמידים בצד
לצינון. לאחר הצינון מערבבים את עיסת המלית עם בלילת הביצים
הרכבת הפשטידה
5.על שיכבת המצות הבסיסית שהכנו מניחים את עיסת הבשר ומישרים
6.על עיסת הבשר מניחים שכבה נוספת של מצות ומברישים אותן בשמן או המחמאה
המומסת,
7.מורחים את החציל ופרוסות העגבניה שוב מניחים שכבה של מצות ומברישים
בשמן או מחמאה מומסת.בעזרת סכין חדה חורצים 3-4 חריצים לאורך המצות ו- 4
חריצים . שמים עוד פרוסת עגבניה על כל רבוע
8.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני °180 כ- 45-40 דקות עד להזהבה
אחידה של הפשטידה. מצננים.
מדהים מדהים מדהים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון