הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה של דג בקלה קפוא
1-4 ביצים קשות
3 ביצים טריות
1 בצל לבן
2 פרוסות לחם ללא הקרום שרוי במים
2 גזר
צרור קטן של פטרוזליה וכוסברה
½ כפית אבקת הל
פלפל לבן,מלח.
½ כוס פרורי לחם או מצה
עוד פרורי לחם לפזור בתבנית
¼ כוס שמן זית או קנולה
אופן ההכנה
להפשיר את הדגים לשטוף במים ולסחוט היטב.
לסחוט את הלחם
לטחון במטחנת בשר (לא במעבד מזון ) את הדגים ,הלחם, הבצל , 1 ביצה קשה ופטרוזליה.
לגרד את הגזר בפומפיה דקה ולהוסיף לעיסה יחד עם התבלינים לערבב (לא הרבה זמן דגים
לא אוהבים חום) להוסיף את הביצים הטריות והשמן לערבב ולהוסיף פרורי לחם לפי הצורך
העיסה צריכה לצאת יציבה כמו לקציצות.
לשמן 2 תבניות מאורכות לפזר פרורי לחם או קמח כפרי. לשפוך את העיסה
לקלף את ה-4 הביצים הקשות ולשתול אותם לאורך בשתי התבניות לכסות היטב עם העיסה
לפזר מעל העיסה קצת פרורי לחם ולהכניס לתנור שחומם מראש
חום בינוני .לאפות עד שהפשטידה מוכנה מושחמת קלות (במידת הצורך לשים נייר כסף)
להגשה:
פורסים לפרוסות יחד עם הביצים הקשות מגישים עם חזרת או פרוסת לימון
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
